15 Ağustos 2015 Cumartesi

19.11. GOOGLE GÖRSELLERLE ARAMA


GOOGLE’IN SAĞLADIĞI ÖZELLIK SAYESINDE RESIMLERI KELIMELERLE ARAMAK YERINE RESIM ILE ARAMA YAPABILIRSIN.

Google’da aramak istediğiniz bir resim var ve tam olarak nasıl arayacağınızıbilmiyorsanız, bu özellik size oldukça yardımcı olabilir. Bu resmin neyi ifade ettiğini bilmiyorsanız ya da arayacağınız resim onlarca kelime uzunluğunda ise Görselle Arama (Search by Image) ile aramak oldukça kolay.
Görselle Arama ile bu resmi kimin yaptığını kolayca bulabilirsiniz.
Görselle Arama ile bu resmi kimin yaptığını kolayca bulabilirsiniz.
Yukarı daki kişinin kim olduğunu merak ediyorsunuz. Bir yerde gördünüz ya da ismini anısayamıyorsunuz. images.google.com adresine gidip bu resmi sürüklediğiniz de size doğru sonucu verecektir. Resimde ki şahıs Amerikalı astrofizikçi Carl Sagan’dır. Benzer görsel sonuçlarının yanında wikipedia sayfası ya da alakalı sayfalara yönlendirmeler alabiliyorsunuz. Aynı şekilde bunu bilgisayarınızda bulunan resimleri sürükleyerek de elde edebiliyorsunuz.
Bulduğumuz resmi sürükleyerek arama çubuğuna atıyoruz.
Bulduğumuz resmi sürükleyerek arama çubuğuna atıyoruz.
Google tarafından taranan görsel, resim hakkında ve içeriği hakkında bilgi veriyor.
Google tarafından taranan görsel, resim hakkında ve içeriği hakkında bilgi veriyor.
Elinizde sadece URL kopyası olan bir resim içinde aynı araştırmayı yapabilirsiniz. URL’sini kopyaladığınız resmi Google’ın görsel sayfasına yapıştırarak aynı sonuçları elde edebiliyorsunuz.
İnternette bulduğunuz resmin URL kodunu görselde görüldüğü gibi kopyalıyoruz.
İnternette bulduğunuz resmin URL kodunu görselde görüldüğü gibi kopyalıyoruz.
Elde edilen URL kodunu Görsel sayfasına yapıştırdığımızda elde edilen sonuçlar, 2. resimdekilerle aynı olacaktır.
Elde edilen URL kodunu Görsel sayfasına yapıştırdığımızda elde edilen sonuçlar, 2. resimdekilerle aynı olacaktır.
Bu pratik arama motoru sayesinde araştırmalarınız daha kısa sürecektir. Ödevler, projeler ve çalışmalar için gerekli olan resimler ya da kaynaklar rahatlıkla bulunacaktır. Aynı şekilde bu pratik sayesinde bir internet sitesinde verilen resmin doğruluğundan ya da orijinal olduğundan emin olabilirsiniz. Kişileri, yerleri, sanat eserlerini aratarak bilginizi genişletebileceğiniz arama seçeneğini Google Chrome ile daha hızlı yapabilirsiniz.

19.10. HANGOUTS

Google Hangouts

Google Apps Hangout





Eşsiz sesli ve görüntülü konuşma ve konferans çözümü olan Google Hangout sayesinde toplantılar için artık çalışanlarınızın aynı fiziksel mekanda bulunması gerekmiyor. Ekran paylaşımı, döküman üzerinde ortak çalışma, beyaz tahta gibi birçok eklenti ile eski moda toplantı alışkanlıklarınız değişecek. Hangoutlar hem bilgisayarda hem de mobil cihazlarda kusursuz çalışıyor.
  • Çalışanlarınızla Gmail veya Google Plus üzerinden sesli ve görüntülü sohbet edebilir, toplantılar düzenleyebilirsiniz.
  • Toplantı sırasında döküman paylaşımı yaparak (metin, sunum, tablo vb.) döküman üzerinde toplantı katılımcıları ile ortak çalışabilirsiniz, kolaylıkla sunum yaparsınız.
  • Toplantı katılımcılarına video (Youtube) sunumlar yapabilirsiniz.
  • Toplantıya telefon ile canlı bağlantılar ekleyebilirsiniz.
  • Toplantı sırasında grup sohbet alanından yazışabilirsiniz.
  • Aynı anda 15 kişi ile konferans görüşme yapabilirsiniz.
  • Katılımcılar ister görüntülü ister sesli olarak katılabilirler.
  • Arzu ederseniz toplantıyı kaydedebilir yada Youtube kanalınızda canlı olarak yayınlayabilir ve sadece davet ettiğiniz kişilerin izlemesini sağlayabilirsiniz.

19.9. GOOGLE GOOGLES

Google Goggles sayesinde fotoğraf çekerek arama yapabilirsiniz. Android cihazlarınızın kamerası ile ünlü bir tablonun, ünlü ve önemli bir mekanın, bir vitrinin veya herhangi bir nesnenin fotoğrafını çekerek arama yapabilirsiniz. Goggles, arama yaptığınız resim ile ilgili veritabanın da bilgi bulursa sizin için faydalı bilgiler sunar. Adını bilmediğiniz herhangi bir şeyi aratarak onun hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Hızla geliştirilmeye devam edilen uygulamanın yakın zamanda herkesin kullanmak isteyeceği bir hâl alacağına inanıyorum. Adını öğrenmek istediğiniz nesnelerden markasını öğrenmek istediğiniz ürünlere kadar bir çok şey hakkında sadece fotoğrafını çekerek bilgi sahibi olabilirsiniz. Aynı zamanda barkod / QR kodu tarayıcı olarakta kullanılabilen Goggles, ayrıca yabancı dilde ki metinleri çevirebiliyor. Türkçe dahil 8 farklı dil ile yazılmış metinleri okuyabilen Goggles ile bu metinleri herhangi bir dile çeviri yapabilirsiniz. Ek olarak Optik Karakter Tanıma özelliği ile metinleri tarayabilirsiniz.

KAYNAK: http://www.androidplatformu.com/uygulamalar/google-goggles-fotograf-cekerek-arama-yapin.html

19.8. GOOGLE FORM


GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA
Google Docs yani Google Dokümanlar hizmeti bir süre önce Google Drive adlı bulut depolama hizmetinin içerisine alındı ve çok daha gelişerek yoluna devam etti. Google Dokümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar, çeşitli çevrimiçi dokümanlar oluşturmanıza, bu dokümanlar üzerinde başkalarıyla birlikte gerçek zamanlı çalışmalar yapmanıza, dokümanları Google Drive'ınızda saklamanıza ve tüm bunları ücretsiz olarak yapabilmenize olanak sağlayan verimlilik uygulamalarıdır. Oluşturduğunuz dokümanlarınıza, e-tablolarınıza ve sunularınıza dünyanın herhangi bir yerinden, herhangi bir bilgisayar üzerinden ulaşabilirsiniz.
Bilgisayarınızda herhangi bir ofis programı barındırmadan tüm dokümanlarınızı, tablolarınızı, sunumlarınızı yaratıp kullanabileceğiniz Google Docs, aynı zamanda internetten açabileceğiniz anket ve formları da hizmetinize sunuyor.
Böylece dilerseniz arkadaşlarınız, iş çevreniz, ofisiniz gibi kısıtlı alanlarda, dilerseniz de tüm internete açarak GoogleDocs ile anket hazırlamak mümkün.

KAYNAK: https://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=5&ved=0CD4QFjAEahUKEwie2aKH_arHAhUKbRQKHSb9CpU&url=http%3A%2F%2Fmebk12.meb.gov.tr%2Fmeb_iys_dosyalar%2F06%2F27%2F970965%2Fdosyalar%2F2014_05%2F29105828_googledrive.pdf&ei=fyHPVd6dMoraUab6q6gJ&usg=AFQjCNGbsJtbRlGkH_BW2eL9PyRtRQ0SYw&sig2=X6JAJ0GIE_MFP0U-zr5nXg&bvm=bv.99804247,d.d24&cad=rja

19.7. GOOGLE SLAYTLAR



Google sunum alanı size internetin olduğu her yerde çalışma imkânı sunuyor. Sunum hazırlamak için birçok özelliğe sahip. Ayrıca size bilgilerinizi başkalarıyla paylaşma imkânı sunuyor. Şimdi diğer sunum araçlarında bulunmayan özelliklerine bakalım: 
• Bilgisayarınızda bulunan sunum dosyalarını Google ortamına aktarabilirsiniz. Bunun için dosya menüsünden Bir sunumu karşıya yükle seçeneğine tıklayın. Gelen pencereden dosyanızın yolunu belirtip yükle düğmesine tıklayın.
 • Hazırladığınız sunum dosyasını .pdf, .ppt veya .txt uzantılı dosyalar olarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Bunu için dosya menüsünden Sunumu şu şekilde indir seçeneğinden indirmek istediğiniz dosya türünü seçin. Gelen pencereden dosyanızı kaydedeceğiniz yeri belirtin. 
• Dosya menüsündeki Düzeltme Geçmişini kullanarak daha önce yaptığınız değişikliklere dönebilir ve çalışmanıza oradan devam edebilirsiniz. Buradan sadece sizin yaptığınız değişiklikleri değil, diğer kullanıcıların yaptığı değişiklikleri de görebilirsiniz. Fakat kelime işlemcide olduğu gibi dosyaları karşılaştırma imkânı sunmuyor.
•Google sunum alanı diğer dokümanlarda olduğu gibi sunumu paylaşma imkânı sunuyor. Bunun için paylaş menüsünden Başkalarıyla paylaş seçeneğine tıklayın. Bu dosyayı paylaş (bk.syf.5) penceresi gelecektir. Buradan ayarlarınızı yaptıktan sonra dokümanınızı paylaşmaya başlayabilirsiniz.
 • Ayrıca paylaş menüsünden yayınla/katılaştır seçeneğini kullanarak sunumunuzu internet ortamında yayınlayabilirsiniz.

KAYNAK: http://its.metu.edu.tr/seminerler/google%20dokumanlar.pdf
https://www.youtube.com/watch?v=pldBueXCMx4

19.6. GOOGLE TABLOLAR


Google e-tabloları kullandığınızda uzun listeleriniz varsa, Pivot tablo raporları oluşturarak verilerinizi özetleyebilirsiniz.  Oldukça kullanışlı olan e-tablolardaki pivot tablo raporları, Excel’de özet tablo oluşturmayı biliyorsanız zorlanmadan raporlamalar yapabileceğiniz bir yapıya sahiptir.
Google tablo işlemci, bir tablo işlemcide bulunması gereken birçok özelliğe sahiptir. Diğerlerinden ayrılan özellikleri ise şunlardır:
• Bilgisayarınızda bulunan bir dosyayı Google ortamına aktarabilir ve internetin bulunduğu her ortamda tablo işlemcide çalışabilirsiniz. Dosyanızı aktarmak için; Google Dokümanlar Servisi Öğretim Teknolojileri Destek Ofisi 10 Dosya menüsünden Al veya Aç seçeneğine tıklayın. Daha sonra gelen pencerelerden dosyanızın yolunu belirtin.
• Dosya menüsündeki Düzeltme Geçmişini kullanarak daha önce yaptığınız değişikliklere dönebilir ve çalışmanıza oradan devam edebilirsiniz. Buradan sadece sizin yaptığınız değişiklikleri değil, diğer kullanıcıların yaptığı değişiklikleri de görebilirsiniz. Fakat kelime işlemcide olduğu gibi karşılaştırma imkânı sunmuyor.
• Tablo işlemci de kelime işlemi gibi dosyaları başkalarıyla paylaşma imkânı sunuyor. Bunun için paylaş menüsünden Kişileri davet et seçeneğini tıklayın. Gelen pencereden istediğiniz kişilerin e-posta adreslerini girerek, dosyanıza erişimlerine izin verebilirsiniz. İleti gönderbilirsiniz.  Doküman
 • Paylaş menüsünden Herkesle paylaş seçeneğini tıklayarak, dosyanızın görüntülenmesi ile ilgili ayarları yapabilirsiniz. Burada eğer Her zaman oturum açmayı gerektir seçeneğini işaretlerseniz dosyayı paylaştığınız kişiler Google üzerinde hesaplarını açmadan dosyanıza erişemezler. Fakat Kişilerin oturum açmadan görüntülemesine izin ver veya Kişilerin oturum açmadan düzenleme yapmasına izin ver seçeneklerinden birini seçerseniz, Google sizin dosyanız için bir web adresi atayacaktır. Böylece bu siteye giren kişi(ler) dosyayı görebilecek ve düzenleme yapabilecektir.
 • Diğer dokümanlarda olduğu gibi tablo işlemcide hazırladığınız dosyanızı internet ortamında yayınlayabilirsiniz. Bunun için paylaş menüsünden Web sayfası olarak yayınla seçeneğini tıklayın. Gelen pencereden şimdi yayınla düğmesine tıklayın. Burada bildirim kurallarınız isteniyor bu ayarları da yaptıktan sonra yayınlama işleminiz gerçekleşecektir. Bildirim kuralları ile belirlediğiniz şekilde dosya üzerinde yapılan bir değişiklikten haberdar olmanız mümkündür.
• Tablo işlemcide başka biriyle ortak çalıştığınız bir dokümanı aynı zaman içerisinde kullanıyorsanız, Google size sağ tarafta açılan pencere üzerinden konuşma imkânı sunuyor.

KAYNAK: https://googleetablo.wordpress.com/
http://its.metu.edu.tr/seminerler/google%20dokumanlar.pdf
https://www.youtube.com/watch?t=53&v=aDZxMYGOpng

19.5. GOOGLE DÖKÜMANLAR

Google Dokümanlar Servisi Nedir?
Google dokümanlar servisi; nternetin oldugu her ortamda metin dosyaları, e-tablolar,
sunumlar ve formlar hazırlayıp onları saklayabileceginiz, tek basınıza veya baskalarıyla
birlikte bu belgelerin üstünde çalısabileceginiz, bunları baskalarıyla paylasabileceginiz etkili bir ortamdır. Örnegin, ögrencilerinizden grup olarak hazırlamalarını istediginiz bir raporu bu ortamda takip edebilirsiniz. Doküman üzerinde kimlerin çalıstıgını, ne zaman çalıstıklarını ve doküman üzerinde yaptıkları degisiklikleri görebilirsiniz. Böylece, yaptıkları bir hatada veya eksiklikte onlara geri dönebilir ve vakit kaybetmeden yardımcı olabilirsiniz. Bu dokümanlar ofis programlarına göre daha temel özelliklere sahiptir. Fakat bu ortamda hazırlanan dosyaları bilgisayarınıza farklı dosya türlerinde (.doc, .html, .odt, .pdf, .rtf, .sxw, .ppt, .pps, .csv, .xls, .ods) indirmeniz veya bilgisayarda bulunan dosyanızı bu ortama aktarmanız mümkün oldugu için bu eksiklikler gözardı edilebilir.
Google dokümanlar servisini kullanabilmeniz için öncelikle bir Google hesabına sahip olmalısınız. Bunun için;
http://docs.google.com adresine girin. Eger bir hesabınız varsa, açılan sayfada bulunan formu doldurarak hesabınıza erisebilirsiniz. Eger hesabınız yoksa formun altında bulunan Baslayın dügmesine tıklayıp, ilgili formu uygun bilgilerle doldurun. Hesabınız olusacaktır. Hesabınıza girdikten sonra, sayfada yer alan Dokümanlar seçenegini tıkladıgınızda Google dokümanlar servisine ulasabilirsiniz.

KAYNAK: http://its.metu.edu.tr/seminerler/google%20dokumanlar.pdf

19.4. GOOGLE DRİVE


Yazı, hesap tablosu, sunum gibi tüm dokümanları internet üzerinde oluşturabiliyor, ortak olarak ekibinizle beraber aynı anda aynı dokümanlar üzerinde çalışabiliyorsunuz. Aynı zamanda Google Drive gelişmiş bir bulut depolama aracı olarak çalışıyor.
  • Aynı doküman üzerinde istediğiniz kişiler ortak çalışabiliyor, mekan bağımlığı bitiyor
  • Tüm doküman türlerini online düzenleyebiliyorsunuz
  • Takvimleri ekibinizle paylaşarak güncel kalabiliyorsunuz
  • Dokümanları bilgisayarlarda korumaya çalışmak yerine online olarak arşivleyebiliyorsunuz; bilgisayarınız çalınsa dahi bilgileriniz güvende kalıyor
  • 6 TB a kadar kullanıcı bazlı dokümanlar kotanızı arttırabilirsiniz.
  • Google Drive’a tüm işletim sistemlerinden ve mobil cihazlardan erişebilirsiniz.
  • Google Drive internet bağlantısı olmasa da çalışmaya devam eder.

19.3. GOOGLE TAKVİM

Ekibinizle ya da tüm şirket tarafından paylaşacağınız takvimleri kullanabiliyor, proje ve toplantı planlamalarını yapabiliyorsunuz.Herhangi bir şekilde internete bağlıyken ya da mobil cihazlar üzerinde takviminizi düzenleyebilir, şirket içi ve dışından kişilerle toplantılar ayarlayabilirsiniz.Takvimleri ekibinizle paylaşarak güncel kalabiliyorsunuz.Google, takviminizdeki toplantıları size ücretsiz olarak SMS ile hatırlatır.

19.2. GMAİL

Gmail nedir?

Gmail, (Google e-mail)  Google’ın ücretsiz web posta hizmetidir. google arama teknolojisi ile bütünleşik olarak sunulan Gmail, (günden güne artan) 2.600 megabaytın üzerinde saklama alanına sahiptir. Tüm önemli iletilerinizi, dosyalarınızı ve resimlerinizi sonsuza dek saklayabilir, aradığınız herhangi bir bilgiyi bulmak için çabuk ve kolay bir şekilde arama yapabilir ve iletilerinizdeki bilgileri ileti dizilerinin bir parçası olarak görüntüleyerek daha iyi yorumlayabilirsiniz.
Gmail’de, açılır pencereler veya hedefsiz reklam bantları yoktur, sadece küçük metin reklamları vardır. Reklamlar ve ilgili bilgiler iletilerinizle ilişkili olduğu için rahatsız edici olmadıkları gibi, işinize de yarayabilirler.

Gmail, anlık mesajlaşmayı e-posta deneyimiyle birleştirir; böylece çevrimiçi olduğunuz süre içinde arkadaşlarınızla daha yakın bir iletişim kurabilirsiniz. Kullanımı kolay, verimli ve hatta eğlencelidir. Gmail'in e-posta hakkındaki düşüncelerinizi değiştireceğinden emin olabilirsiniz. Gmail, Google’ın e-postaya yaklaşımıdır.

Sağladığı olanaklar

2,500 megabytetan (iki gigabyte) fazla ücretsiz alan; Hiçbir zaman maillerinizi silmek zorunda kalmayacaksınız.
İstediğiniz mesajları anında bulan entegre Google arama; 2675 adet mail içinde anında arama yaparak istediğiniz maile ulaşabilirsiniz.
Mesajların ve alakalı cevapların otomatik olarak "ileti dizilerine"düzenlenmesi; Daha Önce aldığınız mailler ve onların adresleri otomatik kayıt edilir. Gönderdiğiniz maillerde gönderilenler içerisine kaydedilmiştir. Yeni posta yazmak istediğinizde gönderilecek adresin baş harfini girmenizle birlikte mail adresleri listelenir ve adreslerden birini seçerek işinizi kolaylaştırır.
Yenilikçi Google teknolojisi ile güçlü spam engelleme; Gelen mailler içinde spam olanları anında ayıklar.
Büyük, can sıkıcı reklamlar yerine, sadece mesajlarınızın içeriği ile alakalı sayfa önerileri ve küçük metin reklamlar; Hiçbir hizmet bu kadar kaliteli olarak ücretsiz verilemezdi. Bunun karşılığı olarakta sizi rahatsız etmeyecek reklamlar.

19.1. BLOGGER.COM

Blogger, kısa zaman içerisinde internet üzerinde son derece popüler olan ve ilgi çeken içerik yönetim sistemleri arasında yer alır. İnternet teknolojilerinin gelişmesi ve farklı yazılımların ortaya çıkması ile birlikte sunulan hizmetlerin kapsamında da çok ciddi farklılıklar söz konusu olmuştur. Türkiye, her geçen gün farklı bir hizmet ile tanışıyor ve bunu aktif olarak kullanma yolunda da önemli adımlar atıyorlar. Google, bildiğimiz üzere internet teknolojileri dediğimiz zaman tüm dünya genelinde aklımıza gelen ilk kuruluştur.
Zaman içerisinde insanlara tamamı ile ücretsiz hizmetler sunarak bu anlamda fark yaratan firmanın en büyük projelerinden birisi olarak Blogger sistemini gösterebiliriz. Bu sistem, tamamı ile ücretsiz olarak sunulan bir çeşit web sitesi oluşturma aracı olarak da biliniyor. Sistem ile alakalı olarak çok daha geniş kapsamlı bir bilgi verme amacındayız.

Blogger Nedir?

Blogger sistemi, Google firması tarafından ücretsiz olarak sunulan ve gelişmiş XML kod biçimleri ile hazırlanmış ücretsiz bir İçerik Yöntim Sistemi olarak dikkatleri çekiyor. Bu sistem, diğer birçok farklı içerik yönetiminin aksine PHP kodlama biçimini değil XML kod biçimini tercih etmiş ve bu anlamda da farkını ortaya koyarak kolay geliştirilebilir bir yapı haline gelmiştir. Ülkemiz genelinde son birkaç sene içerisinde bilhassa bayan blogcuların sayısında ortaya çıkan rakamsal artış da ciddi anlamda ilgi çekiyor.
Blogger sistemi sayesinde artık herkesin bir web sitesi olabiliyor. Google firmasının sistem içerisinde ücretsiz olarak sunduğu tema seçeneklerini de anlık olarak tercih ederek görsellik anlamında tam kafanızdaki gibi bir web sitesi oluşturmak artık çok daha kolay bir hale geldi.

Blogger Ne İşe Yarar?

Blogger sistemi tamamı ile ücretsiz olarak sizleri web sitesi sahibi yapmaktadır. Tamamı ile Google hizmeti olduğundan dolayı son derece güvenilir ve kaliteli bir sistemdir. Blogger oluşumunun asıl amacı da budur. Herkes web sitesi sahibi olsun ve internet üzerinde paylaşımlar yaparak katkı sağlasın diye Google firması yetkilileri bu konu ile alakalı olarak çalışmalarını tamamlamış ve Blogger sistemini oluşturmuştur. Bu sistem, kayıt aşamasında sizlerden sadece bir mail adresi istiyor ve sizleri otomatik olarak web sitesi kurulum ekranına yönlendiriyor.
Blogger sistemi içerisinde dilediğiniz içeriğe sahip dilediğiniz temayı kullanarak inanılmaz web siteleri ortaya çıkarmanız mümkün hale gelecek. Bu sistem sayesinde online ortamdaki paylaşımcı web sitelerinin sayısı da artacak. Sistem bildiğimiz BLOG sistemidir. İçerisine yazı girerek paylaşımlarda bulunabileceğiniz bir günlük olarak da kullanabilir, ilerleyen süreçte Google Adsense imkanlarını da kullanarak sistem üzerinden çok ciddi gelirler elde edebilme şansına da sahip olabilirsiniz.

19. GOOGLE EĞİTİM UYGULAMALARI

İyi bir iletişim, eğitimin en önemli gereksinimlerinden biridir. Sadece derste değil; dersin dışında da öğretmenin öğrencileri ile iletişime geçebilmesi ya da öğrencilerin birbirleri ile bir projeyi, bir sunumu veya bir ödevi tartışıp düzenleyebilmeleri gerekir. Bu, bireysel gelişmenin ötesinde bir takım olarak problem çözmeyi, soruna çözüm bulmayı da katar öğrenciye. Google da bunu düşünmüş olsa gerek ki; kendi uygulamalarını eğitime de açmış ve “Eğitim için Google Uygulamaları (Google Apps for Education)” diye bir isim altında paketleyip okullara ücretsiz olarak sunmuş. Peki, bu paketin içeriği nedir? Yeni bir şeyler mi çıkarmış Google? Aslında hayır, hepsi de Google’ ın bildiğimiz uygulamaları. Bu paketin içerisinde 6 tane Google Hizmeti var ve bunlar:
  • Google Mail (Gmail)
  • Google Takvim
  • Google Drive
  • Google Dokümanları
  • Google Grupları
  • Google Siteleri

18.4. iTUNES U

iTunes U ile kendi derslerinizi hazırlayarak, sınıfınızda iPad’in tüm potansiyelinden yararlanabilirsiniz. Bugün, yüzlerce üniversite ve lisenin kullandığı bu uygulama ile hazırladığınız derslerinizi öğrencilerinize sunabilirsiniz. Bu güçlü uygulama sayesinde tüm ders kaynakları öğrencilerin parmaklarının ucunda olacak.



Öğrenciler için iTunes U Ne İfade Eder?

Uygulamaya öğrenciler tarafından bakacak olursak, iTunes U uygulamasından, görüntülü veya sesli dersleri oynatabilir ve dersle eşzamanlı olarak not alabilirler. Kitap okuyabilir ve sunumları görüntüleyebilirler. Öğrenciler, ödevlerini bir liste halinde görüntüleyebilir ve her bir ödevi tamamladıktan sonra onları işaretleyebilir. Ders videolarını izleyen bir öğrenci videonun her kısmında not alma lüksüne sahip olur. Uygulama tarafından bu notun hangi saniyede alındığı da kaydedilecektir. Daha sonra öğrenci, hangi materyalde olursa olsun(video, eKitap, Podcast) aldığı tüm notları bir pencerede izleme imkanına sahip olur.
Örneğin, ders kitapları doğrudan uygulamanın içinde hazır bulunur. Öğrenciler tek bir dokunuşla ödev olarak atanan bölümleri okumaya başlayabilirler. iBooks ile alınan notlar da, uygulamada kolayca gözden geçirilebilmeleri için birleştirilir. Böylece, ödev için bir videonun belirli bir bölümünün izlenmesini gerekiyorsa, tek dokunuşla doğrudan videodaki ilgili bölüme gidilebilir. Üstelik iTunes U; belgeler, notlar, önemli noktalar ve yer işaretlerinin tüm aygıtlarda güncel kalmasını sağlar.


Öğretmenler için iTunes U Ne İfade Eder?

Bloom, tam öğrenme modelinde grupla öğretimin gerçekleştiği ortamlarda(okul) gözlenen bireysel farklılıkları okul ve toplum yararına olacak biçimde en aza indirmek için alınması gereken önlemleri açıklamaya çalışmaktadır.
Bloom’un Tam Öğrenme Kuramı’nın ana değişkenlerinden olan “öğretim hizmetinin niteliği” başlığı altında incelenen kavramlar ne kadar çok kullanılırsa tam öğrenme o oranda gerçekleşmiş olacaktır.
İpuçları, Pekiştirme, Öğrenci Katılımı, Dönüt ve Düzeltme
Eğitim dünyasına büyük katkıda bulunan Apple tarafından geliştirilen iTunes U’yu kullanarak öğretim hizmetinin niteliğini arttırmada anahtar rolü gören  ipucu, pekiştirme, öğrenci katılımı, dönüt ve düzeltme kavramlarını en üst düzeyde hayata geçirebilirsiniz.
Öğrencilerle iletişimi sağlamlaştıran iTunes U uygulaması öğretmenler tarafından düzenli oluşu ve geniş kitlelere erişilebilir olduğu için sıklıkla tercih edilmektedir. Aynı zamanda öğretmenler dersleri hakkında tüm materyalleri kurslarına yükleyerek öğrencinin erişimine sunar.

18.3. DROPBOX


Dropbox, nerede olursanız olun, tüm belgeler, fotoğraflar ve video dosyalarınızı kullanmak için ücretsiz servis veren bir hizmettir. Dropbox hesabınıza yüklediğiniz herhangi bir dosyaya internet olan her yerden ulaşabilirsiniz. Örneğin; web tarayıcılardan, cep telefonlarınızdan Dropbox’a anında ulaşabilirsiniz.Dropbox kullanarak, başkaları ile dosyaları paylaşabiliyorsunuz. Sizin dışınızdaki kişilerle dosya paylaşabilmeniz için, belgenizin izin ayarlarını güncellemeniz gerekmektedir.Dropbox‘ın en güzel yanlarından biri şu: sizin laptop, akıllı telefon ya da tabletinize kahve dökülse bile, korkmayın! Çünkü, dosyalarınız Dropbox’ta bulunduğu sürece her yerden sonsuza kadar bu dosyalara ulaşabileceksiniz.
KAYNAK:https://ekonomist.co/2014/05/05/dropbox-nedir-ve-nasil-kullanilir/      https://www.youtube.com/watch?v=7s77Kc52gFg

18.2. EVERNOTE

Evernote Nedir?

Evernote nedir diyenler için Evernote bir not alma yazılımıdır diyebiliriz. Evernote ile aldığınız notların biçimi yalnızca metin notu olmak zorunda değil. Mürekkep notu seçeneğiyle el yazınızla not alma veya  webcam’den resim çekip resim olarak not eklemesi yapılabiliyor.

Kilit nokta eklediğiniz notlara heryerden ulaşabiliyor olmanız.Eklediğiniz notlar Evernote sunucularında saklanıyor.

Evernote Kullanımı

Öncelikle sitede bir hesap oluşturuyorsunuz ve artık herhangi bir yerden eklediğiniz bir nota herhangi bir yerden ulaşabiliyorsunuz.

Evernote’un yazılımının yanında Android ve iOs için mobil uygulamaları var ve çok popüler. Oldukça kullanışlı bir not alma uygulaması. Mobil uygulamalarında ses kaydı ile not ekmek te çok kullanışlı bir özellik.

Evernote resim olarak eklediğiniz notlarda ki resim içi yazıları okuyabiliyormuş sanırım ve resmin içinde geçen herhangi bir kelimeyi arattığınızda bu not karşınıza çıkıyor.Bir restorantın kartını,ders programınızı,bir afiş, iş ilanının resmini çekip notlarınıza katabilirsiniz.Böylelikle bu notlara etiket ekleyerek, etiketler üzerinden arama yapabildiğimiz gibi, resim içinde ki kelimeleri aratarakta ilgili notu  bulabiliyoruz.

Eğer bir tabletiniz varsa el yazınızla ve kaleminizle not alabiliyorsunuz yukarıda dediğim mürekkep notu özelliğiyle.

Evernote ile aldığınız notlara ister yalnızca web sitesi üzerinden, isterseniz  Evernote kurduğunuz bir bilgisayara hesap bilgilerinizi girerek,istersenizde web tarayıcınıza kurduğunuz eklenti üzerinden ulaşım yapabiliyorsunuz.Evernote’a herhangi bir yerden eklediğiniz içerik Evernote sunucularına gittiğinden hesabınızı her açtığınız yerden notlar senkronize oluyor ve heryerden tüm notlarınıza ulaşmış oluyorsunuz.

18.1. GRADECAM.COM

şaretlenmiş formları kamera aracılığıyla direkt olarak sonucu bizlere verir. 
Bu uygulamayı kullanabilmemiz için üye olmamız gerekir. Şıkların kaç adet 
olacağı gibi seçenekleri ayarlamak mümkündür.
Hızlı geribildirim için yeni bir araç; değerlendirme işlemi çoktan seçmeli sorular ile sınırlıdır. 
AMAÇ
Sınıf Yönetimi
Verimlilik
Değerlendirme
ARTILARI
Diğer derecelendirme programları ile raporlar ve veri aktarım uyumluluğu yerleşik, 
teklifler kağıt çoktan seçmeli testler derecelendirmek için gerçek bir zaman tasarrufu var.
EKSİLERİ
Burada değerlendirme sadece çoktan seçmeli sınırlıdır ve birçok özellik sadece okul veya ilçe hesaplarında
kullanılabilir.
Testler ve sınavlar ile ilgili anında geri bildirim öğrencilerin öğrenme artırmak yardımcı olabilir, ancak 
gelişmiş   raporlama özellikleri ücretli planları ile sadece gelir.


17.2. ANATOMY 4D


4D Anatomi izleyiciler anlamak ve görülmemiş kolaylığı, hız ve derinlik ile karmaşık bilgileri ile etkileşim sağlar. Görme çarpıcı ve tamamen interaktif, artırılmış gerçeklik 21. yüzyıl eğitim için mükemmel bir araç.
4D Anatomi basit kullanımlı 3 boyutlu bir öğrenme ortamı yoluyla insan vücudunda izleyiciler alır. Mükemmel bir sınıfta ya da zaman içinde kullanım için.
4D Anatomy Nasıl Kullanılır:
Apple Appstore dan 4D Anatomi App indirin.
Uygulamaya cihazınıza indirildikten sonra, açmak için uygulamaya dokunun.
AirPrint kullanarak baskı Hedef sol üst köşesinde yer Tap "Seçenekler"
Tap "Yazdır" "Yazıcı Seç" dokunun en yakın yazıcıyı seçin yazdırılacak kopya sayısını seçin Basın "Yazdır"
Yeterli aydınlatma ile düz bir yüzey üzerinde Hedef Lay
Hedef cihazı yöneltin ve model doldurmak gerekir.
Yakınlaştırma ve Uzaklaştırma cihazda Place'nın iki parmak "Tutma" uzaklaştırmak için bir model neden olacaktır modeli yakınlaştırmak neden olacak "Çekme" Model değiştirme dokunun sol üst köşesinde "Seçenekler" Tap "Erkek" veya "Bayan" cinsiyetler geçiş sekmesi "seçenekleri" kapatmak için "Kapat" düğmesine dokunun.

17.1 SPACE CRAFT 3D


Yaptığı faaliyetleri kitlelere anlatmak ve uzay bilimini sevdirmek amacıyla mobil platformlara yatırım yapan NASA, yeni uygulamasını iOS kullanıcılarının beğenisine sundu.

Spacecraft 3D adlı uygulama NASA altında faaliyet gösteren Jet Propulsion Laboratory tarafından geliştirildi. Uygulama, NASA'nın bugüne kadar geliştirdiği uzay araçlarını 3D animasyon olarak yakından tanıma fırsatı veriyor.


Hali hazırda Mars yolculuğuna çıkacak Curiosity ve GRAIL programında kullanılan Ebb and Flow adlı araçları animasyon olarak kullanıcılara tanıtılıyor. Artırılmış gerçeklik sayesinde uygulama, cihazın kamerasını kullanarak örneğin odanızdaki bir kağıt üzerinde bu araçların animasyonları oynatılıyor. Böylece sanki odanızda araçları inceliyormuşsunuz havası yaratılıyor.

Bunun dışında kendi fotoğrafınızı araçların görsellerine yerleştirmek gibi bir özellik daha bulunuyor. Uygulamanın diğer platformlar için hazırlanan sürümü ise yakın gelecekte yayınlanacak.



14 Ağustos 2015 Cuma

17. ARTTIRILMIŞ GERÇEKLİK



Augmented Reality (AR) Nedir?

Cihazların cisim tanıma özelliği kullanılarak, sanal nesnelerin gerçek görüntülerin üzerine bindirilmesine denir. Bu teknolojiden faydalanabilmeniz için; bulunduğunuz ortamda internet erişiminin ve elinizde artırılmış gerçekliği tanımlayacak cihazların (akıllı gözlük, akıllı telefon ya da tablet) bulunması gerekir. Ayrıca Augmented Reality üzerine tanımlanmış olan uygulamalardan birinin bu cihazınızda yüklü olması da şart. Bu koşullar gerçekleştikten sonra; Augmented Reality için tasarlanmış görseli cihazınızdaki uygulama ile tanımladığınızda, cihazınız görseli algılıyor ve yeni bir görüntüyle karşılaşıyorsunuz.

Augmented Reality (AR) Hangi Alanlarda Kullanılabilir?

Augmented Reality denince akla ilk gelen sektör pazarlama oluyor. Firmalar, ürünlerini daha interaktif bir şekilde pazarlamak için şu an bu teknolojiyi kullanarak yaptıkları uygulamaları tercih ediyorlar. Bu şekilde müşteri etkilemek daha kolaylaşıyor ve çıkan kampanyalar farklılık yaratıyor. Aşağıdaki videodan da Pizza Hut’ın paket servis hizmeti için oluşturduğu AR uygulamasına göz atabilirsiniz. Bu şekilde marka akılda kalıcılığını arttırıp, vurgulamak istediği hizmete; videonun sonunda yer verdiği linklerle rahatlıkla yönlendirebiliyor.
Markaların dışında emlak firmaları da AR teknolojisini sıklıkla kullanabilir. Merak ettiğiniz bir evin camına asılacak olan ilandan, evin tanıtıcı videosunu izleyebilir; videonun sonunda yer verilecek ilan sahibi bilgilerinden de, ev ile ilgilenen kişiye tek tıkla ulaşabilirsiniz.
Bir billboardda o hafta yeni çıkan filmin fragmanına rastladığınızı düşünün. AR uygulaması sayesinde; billboard’u cihazınızla tanımlayıp, filmin fragmanını cep telefonunuz üzerinden izleyebileceksiniz. Bilet satın almak istiyorsanız da; videonun sonunda çıkan linklerden kolaylıkla seans bilgilerini öğrenip, bilet temin edebileceksiniz. Google Glass için geliştirilmekte olan fragman izleme uygulaması bu teknolojinin bir göstergesi.
Elektronik cihazınızı yeni aldınız ve nasıl kurulacağı konusunda sıkıntılar yaşıyorsunuz. Cihazınızın interaktif kutusu sayesinde, kurulum videosu karşınıza çıkabilir. Böylece artık el kitapçıklarını okumanıza gerek kalmaz.
Bomboş bir eve çıkıyorsunuz ve evi nasıl dekore edeceğiniz hakkında ürünleri satın almadan bilgi sahibi olmak istiyorsunuz. AR teknolojisi ile ürünlerin, evinizde nasıl durduğunu kolaylıkla görebilirsiniz. Hatta IKEA firması 2014 kataloğuna bu teknolojiyi entegre etmişti.
Bu sektörler dışında eğitim, sağlık ve turizm alanlarında da “Artırılmış Gerçeklik” uygulamalarının kullanılacağı ve sektörlerde büyük değişiklikler getireceği öngörülüyor.

AR Üzerine Türkiye’den Örnekler

Ülkemizde AR üzerine çalışmalar gerçekleştiren en büyük firmalar Blippar ve Arox Bilişim. Blippar dünya çapında bir firma ve blipp fiilini de tüm dünyaya duyurmak istiyor. Ülkemizde de Renault ve Fenerbahçe ile kampanyalar yapan Blippar’ın; Renault ile gerçekleştirdiği kampanyayı merak ediyorsanız, aşağıdaki fotoğrafı blipp’lemeniz gerek. Yalnız uygulamayı sitesi üzerinden indirmeyi ve internetinizi açmayı unutmayın.
Arox Bilişim’de Sakıp Sabancı Müzesi’yle yaptığı çalışmayla ülkemizde ses getiren firmalardan biri olmayı başardı. iPad ile gezdiğiniz müzede figürleri interaktif bir şekilde görüp; Arapça yazan eserlerin Türkçe ve İngilizce karşılıklarını görebiliyorsunuz. Aynı zamanda kitap sayfalarını da bu uygulama ile birlikte çevirebiliyorsunuz.


16. TWİTTER - #EGT ETİKETİ


15. PREZİ SUNUMU